Környezettudatosság

2024.04.26. 12:30

Gyerekek vetélkedtek a közös jövőnk jegyében Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája az idei tanévben hetedik alkalommal rendezte meg a Környezetünk – egészségünk – közös jövőnk vetélkedőt. A verseny célja az volt, hogy a gyermekeket már egészen pici kortól arra tanítsák, hogy környezettudatosan, fenntartható módon éljenek.

Bama.hu

Forrás: PTE

 Az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Keretrendszer céljai közül egy minden évben kiemelt fókuszba kerül, idén a hatodik cél, Tiszta víz és alapvető köztisztaság témában zajlott a vetélkedő. Az első online fordulóra 3 városból 62 csapat, 248 gyermek nevezett. Az óvodás és az 1-2. évfolyamosok kreatív produktumokat készítettek. A 3-4. évfolyamosok egy online kvízjátékban mérhették össze tudásukat a víztisztítás fontosságával kapcsolatban. Ötletes, színes alkotásokról érkeztek képek az online felületre. A pályamunkákat a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolájának tanítói zsűrizték.

Foorás: PTE

A legtöbb pontot teljesítő csapatok kaptak meghívást az ökojátékra, melyre 2024. április 25-én került sor a PTE Botanikus Kertben. Az ökojáték zsűrizésében a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda pedagógusai, a PTE Botanikus Kert munkatársai és a PTE Zöld Egyetem Program programkoordinátora és programmenedzsere vettek részt.

Az Ökojátékban 20 csapat szerepelt, az alábbi intézményekből:

  • Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája
  • Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolája
  • Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda
  • Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!