Hírek

2005.04.11. 00:00

Taxival mentek betörni

Ismét autós üldözés volt tegnap kora reggel Budapesten. Két betörő taxival indult bűnözni a XVII. kerületbe, ám az egyik kerületi járőr megzavarta őket.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="289"] A XVII. kerületi rendőrautó a Kőbányai úton csapódott a villanyoszlopnak. Két rendőr megsérült.
[/caption]A rákoscsabai Vanília utcától a józsefvárosi Baross utcáig üldöztek a rendőrök egy taxit tegnap reggel. Az üldözésbe tíz járőrautó is bekapcsolódott. Fél négy tájban a XVII. kerületben, Rákoscsabán az egyik rendőrjárőr meghallotta egy ház riasztójának hangját. Gyorsan kiderítették, hogy a Pesti úton egy műszaki üzletet és egy autószerelő műhelyt is fel akart törni valaki. A közeli Vanília utcában egy taxit pillantottak meg két utassal. Igazoltatni akarták őket, ám az autó nagy sebességgel elhajtott Kőbánya felé.

Az üldözés a Jászberényi úton folytatódott. Az Éles saroknál a taxi megállt egy pillanatra, két utasa kiugrott, és az autó továbbhajtott Kőbánya-Városközpont felé. Az egyik 30 éves utast, a vélt betörőt elkapták. A másik egérutat nyert. Az üldözésbe a XIX. és a VIII. kerületi, valamint a központi járőrszolgálat autói is bekapcsolódtak. A Kőbányai úton az egyik XVII. kerületi rendőrautó megpördült és háttal egy villanyoszlopnak csapódott. A bennülő két főtörzsőrmester könnyebben megsérült. Ellátás után hazaengedték őket a kórházból.

A menekülő taxit végül a Baross utcában sikerült megállásra bírni. A józsefvárosi rendőrök elállták az útját. A Skoda Octavia megpördült és egy Wartburgnak csapódva megállt. A 34 éves vezetője megadta magát. Tegnap házkutatást tartottak a taxisnál és az őrizetbe vett elfogottnál. A betörőnek két betöréses lopás kísérletéért, a taxisnak közúti közlekedés veszélyeztetéséért is felelni kell, tudtuk meg Kormos Endrétől, a BRFK sajtóügyeletesétől.

Három hete is száguldoztak a fővárosban

Két rendőr sebesült meg március 23-án éjszaka, amikor egy lopott Ladát üldöztek a XXI. kerületből egészen a IX. kerületi Nagyvárad térig. Üldözés közben a XI. kerületben, a Budafoki út és a Hauszmann Alajos utca kereszteződésében a Lada vezetője felszorította az úttest közepén lévő betonszigetre az egyik járőrautót, ami egy villanyoszlopnak csapódott. Az egyik rendőrnek eltört a válla, a másik könnyebben sérült meg. A két tolvajt végül a Nagyvárad téren fogták el, miután a Ladával szintén villanyoszlopnak ütköztek. Az üldözött taxi vezetőjének, vagy a taxis társaságnak nincs köze a Reggel című napilaphoz, vagy kiadójához. Az autón szereplő Reggel felirat reklám.

Szemán László Három hete is száguldoztak a fővárosban Két rendőr sebesült meg március 23-án éjszaka, amikor egy lopott Ladát üldöztek a XXI. kerületből egészen a IX. kerületi Nagyvárad térig. Üldözés közben a XI. kerületben, a Budafoki út és a Hauszmann Alajos utca kereszteződésében a Lada vezetője felszorította az úttest közepén lévő betonszigetre az egyik járőrautót, ami egy villanyoszlopnak csapódott. Az egyik rendőrnek eltört a válla, a másik könnyebben sérült meg. A két tolvajt végül a Nagyvárad téren fogták el, miután a Ladával szintén villanyoszlopnak ütköztek. Az üldözött taxi vezetőjének, vagy a taxis társaságnak nincs köze a Reggel című napilaphoz, vagy kiadójához. Az autón szereplő Reggel felirat reklám. A XVII. kerületi rendőrautó a Kőbányai úton csapódott a villanyoszlopnak. Két rendőr megsérült. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!