Közélet

2008.01.30. 07:24

Egymillióért fogadták örökbe Drávaszerdahelyt

Különös felhívást tett közzé még decemberben Drávaszerdahely polgármester, aki örökbefogadót keresett a falu számára. A polgármester kedden bejelentette: egy jelentkező már akadt is, aki egymilliót adott a településnek.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Örömhírrel hívta szerkesztőségünket kedden reggel Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere. Közölte, hogy a december közepén meghirdetett akciójára, miszerint pénzért örökbe adná faluját, akadt komoly jelentkező, s meg is érkezett az önkormányzat számlájára egymillió forint.

Azt is hozzátette, hogy az adományozó nem örökbefogadásként, hanem támogatásként tekint az ügyletre. Mindenesetre – ígéretüknek megfelelően – tiszteletbeli szerdahelyivé fogadják, és egy jelképes falukulcsot is átadnak számára szombaton délután, amikor egy kisebb ünnepséggel köszöntik.

A ma 72 éves Szigeti Sándor 56-ban hagyta el az országot, egy éve költözött haza, Vácott él, s a sajtóból értesült a szokatlan ötletről. Két alkalommal is járt az ormánsági faluban, mielőtt átutalta a támogatást. Azt kérte, gyűjtsék össze az ötleteket, mit szeretnének kezdeni az egymillió forinttal, s ő utána javaslatot tesz arra, melyiket lenne érdemes választaniuk. Lehetséges, hogy pályázati önrészként hasznosítják majd a pénzt, hisz talán így lehet leginkább „megsokszorozni” azt.

Szigeti Sándor egyébként nem rendelkezik baranyai gyökerekkel, egyszerűen segíteni szeretne.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!