Közélet

2008.10.10. 10:59

Politikusok csákánnyal: bontás az EKF-helyszínen - videóval

Nekimentek a város vezetői a pécsi kultúrfővárosi beruházásoknak - pénteken reggel megtörtént az első kapavágás az EKF-beruházások egyik helyszínén, a koncert- és konferenciaközpont helyén.

NL (bama.hu)

Tasnádi Péter polgármester a péntek reggeli eseményt azzal indította, hogy bemutatta a Balokány és a 48-as tér között fekvő területen álló építményekre kiadott bontási engedélyt, majd egy rövid beszéd után nekiláttak a munkának.

Tasnádi mellett Meixner András és Tóth Bertalan alpolgármesterek, illetve a Fideszes Hoppál Péter, a terület önkormányzati képviselője csákányt ragadtak, és jelképesen bontani kezdték az egyik elhagyott épületet. 

Utánuk egy markoló is nekilátott a bontásnak - a munkálatok irányítói szerint a több romos építmény, illetve a pár hónapja bezárt B52 diszkó elbontásával mintegy két hét alatt végeznek. 

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Bontással az EKF-ért: a romok helyén épül a koncert- és konferenciaközpont
[/caption] 

Mint arról korábban beszámoltunk, a területen az OPUS 2010 elnevezésű koncert- és konferenciaközpont fog megépülni, mintegy hatmilliárd forintos költséggel. Az illetékesek szerint határidőre, azaz 2010 március 15-re elkészül a komplexum, bár az előkészítés jelentős csúszást szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!