Sport

2014.04.03. 17:49

Vízilabda Világliga: Tét nélkül is csemege lesz

Rangos pólós esemény színhelye lesz az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, április 15-én, kedden este 7-kor itt rendezik meg a Magyarország–Horvátország férfi vízilabda Világliga-mérkőzést.

Horváth L.

A meccs kapcsán tegnap sajtótájékoztatót tartottak a pécsi Városházán, amelyen megjelent Benedek Tibor szövetségi kapitány is. Csízi Péter sportért felelős alpolgármester bevezető szavai után a háromszoros olimpiai bajnok szakvezető elmondta, hogy a magyar férfiválogatott az utóbbi 15 évben igyekszik minél több vidéki városba eljutni és népszerűsíteni a sportágat. Pécsett az aktuális olimpiai (Horvátország) és a világbajnok (Magyarország) játszik egymással, a Világliga-mérkőzés a szurkolók számára még akkor is csemege lesz, ha már nincs is különösebb tétje.

– Egy hónapja még úgy volt, hogy a horvátok elleni meccs éles lesz, de azóta már továbbjutottunk a csoportból, így páholyból várhatjuk a találkozót – hallottuk Benedektől, aki elárulta, hogy a Pécsett magyar színekben szereplő 13 játékos más lesz, mintha még lenne izgulni való. Most azokra számít, akik még be akarnak kerülni a nyári Európa-bajnokságon résztvevő csapat keretébe. – Április 15-én, keddi napon lesz a pécsi mérkőzés, előtte vasárnaptól már a baranyai megyeszékhelyen edzünk, itt lesz nyílt edzés is, amit a nagyközönség megtekinthet. A szervezők hamarosan bejelentik, hogy ez mikor lesz. Habár nincs tét, azért természetesen nyerni szeretnénk, az erőviszonyok kiegyenlítettek. Déli szomszédjainknál előző hétvégén rendezik meg a kupadöntőt, azon több vízilabdázójuk érdekelt lesz, akik Pécsett is vízbe szállnak.

Idén eddig a magyar válogatott négy meccset vívott a Világligában, a görögöket oda-vissza legyőztük, a horvátok ellen idegenben hosszabbítás után, ötméteresekkel nyertünk, így már bejutottunk a nyolcas döntőbe, amely június 14-21. között Dubaiban lesz. Ott öt nap alatt öt meccset kell játszani Benedek tanítványainak, a szövetségi kapitány a tornát az Európa-bajnoki felkészülés egyik állomásának tekinti. Az Eb egyébként július 14-től Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában lesz. A Világligában legutóbb ezüstérmesek voltunk, a nemzeti válogatottak rangos megmérettetése azért is fontos, mert jövőre ez a mérkőzéssorozat kvalifikál az olimpiára.

A sajtótájékoztatón Vári Attila kétszeres olimpia bajnok, a PSN Zrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy a magyar-horvát meccsre a jegyeket jövő szerdától árulják, azokat csak a Lauber Dezső Sportcsarnokban lehet megvásárolni, a Hullámfürdőben nem. Egységesen 5500 forintba kerülnek, várhatóan hamar elkapkodják majd a belépőket, mert az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába kevesen, legfeljebb háromszázan férnek be.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!