Kék hírek, bulvár

2014.04.18. 10:31

58 milliót követel a gyilkossággal vádolt vokányi nő

A vokányi gyilkosság egykori vádlottja több mint két évig volt előzetesben, majd jogerősen felmentették. Kártalanítást kér.

M. B. (Dunántúli Napló)

Kártalanítás megfizetésére irányuló keresetet terjesztett elő V. Mária, aki ellen a Baranya Megyei Főügyészség emelt vádat társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt. Később a vádat módosította azzal, hogy a vádlott cselekményét bűnsegédként követte el.

A vokányi gyilkosságként ismertté vált ügyben V. Mária élettársát, egy volt pécsi rendőrtisztet jogerősen 17 évre ítéltek, miután a bíróság szerint bebizonyosodott, hogy ő végzett az asszony válófélben lévő férjével 2000-ben. Később a rendőr azt vallotta, hogy a bűncselekmény elkövetésében a meggyilkolt férfi felesége, az ő szeretője társtettes volt. V. Máriát kétszer is előzetesebe helyezték, végül 2013. június 18-án jogerősen felmentették.

Az asszony 2000. február 14-től február 25-ig, majd 2010. július 15-től 2012. november 21-ig volt előzetes letartóztatásban. Emiatt 57.974.725 forint kártalanítást követel, az első tárgyalásra jövő héten kerül sor a Pécsi Törvényszéken.

Címkék#Vokány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!