Közélet

2014.04.20. 11:08

„Félbevágott” akácfák miatt aggódnak a lakók

Olvasók tettek panaszt lapunknál, hogy a buszvégállomás mellett a templom irányába valakik félbevágták a virágzó akácfákat, szerintük nagy károkat okozva ezzel.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Felkerestük a város főkertészét, Feuerstaller Terézt, aki kérdésünkre elmondta, nem ők, hanem az ott drosztoló taxisok metszették vissza a fákat, igaz, a Városgondnokság engedélyével. A fák miatt azonban nem kell aggódni – tette hozzá. Bár most valóban nem nyújtanak szép látványt, ez csak átmeneti állapot, ugyanis rövid időn belül meg fognak újulni, és jövő tavasszal ugyanúgy virágozni fognak. A munkálatok célja persze nemcsak a fák frissítése volt: a lelógó ágak az autók épségét is veszélyeztették, mivel az akác nem nő magasra.

A fák metszésével, kivágásával kapcsolatban nem ez az első panasz a városban, sőt, a megyében sem. Pécsett például több eset is volt a közelmúltban, amikor a lakosság részéről felháborodott levelek, telefonok érkeztek a közterületek gondozóihoz az értelmetlennek tűnő facsonkításokkal kapcsolatban. Érdemes azonban előbb szakértőt megkérdezni, hiszen sokszor elsőre nem látható veszélyhelyzetet hárítanak el a lombok, ágak visszavágásával.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!