Kék hírek, bulvár

2014.07.21. 08:43

Fejest ugrott a sekély Dunába, mentőhelikopter vitte el Mohácsról

Mohácson, a Dunánál történt a súlyos baleset. Nyaksérülést szenvedett a 23 éves fiatal.

M. B. (Dunántúli Napló)

Súlyos sérülést szenvedett egy fiatalember vasárnap délután Mohácson a szigetben, a dunai strandon.

A huszonhárom éves fiatal olyan helyen ugrott fejest a vízbe, ahol az túlságosan sekély volt. Nyaksérülést szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba, erősítette meg korábbi értesülésünket a rendőrség.

Érdeklődésünkre elmondták, mikor a vízirendészeti őrs járőrei észlelték, hogy a mentők ellátnak valakit a parton a strandolók között, kikötöttek hajójukkal. Az időközben riasztott mentőhelikopter számára segítettek kialakítani az ideiglenes leszállóhelyet, és biztosították a helyszínt is. Miután a mentősök ellátták a mohácsi fiatalembert, a géppel a pécsi Honvéd Kórházba szállították.

A baranyai Duna-szakaszon 2011 óta nem történt baleset. A folyónak ezen a részen ugyan sehol sincs kijelölt fürdőhely, viszont a fürdés több helyen engedélyezett, így a szigeti strandként ismert homokos partszakaszon is, csakúgy mint a dunafalvai, hasonló adottságú területen. Tilos viszont a fürdőzés többek között a Csele-patak torkolatánál, ahol korábban többen is vízbe vesztek. A tiltott helyeken a rendőrség napi rendszerességgel tart ellenőrzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!