Közélet

2014.09.06. 20:49

Völgyesi elbúcsúzott, Hoppál díszpolgár lett Kozármislenyben

Az ősszel a polgármesterségért nem induló Völgyesi Gyula Kozármisleny várossá válásának hetedik évfordulóján búcsúzott. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő pedig díszpolgár lett.

B. A. (Dunántúli Napló)

Megható beszéd után, könnyek közt búcsúzott el a kozármislenyiektől Völgyesi Gyula polgármester, a várossá válást ünneplő szombati rendezvényen a Pécs melletti településen. Mint azt már korábban tudni lehetett, Völgyesi nem indul, a következő, immáron öt éves polgármesteri ciklust másvalakivel folytathatja Kozármisleny. A polgármesternek feltehetően ez volt az utolsó, nagy nyilvánosság és a közösség előtt elmondott beszéde, amelyre talán nem is találhatott volna jobb alkalmat a városi cím átvételének hetedik évfordulójáról megemlékező ünnepségen. A városvezető köszönetet mondott a munkatársainak és a helyieknek, és büszke volt az együtt elért eredményekre, arra a fejlődésre, amely végbement Kozármislenyben a rendszerváltást követően.

A nap elején, szombaton reggel ünnepi testületi ülést is tartottak Kozármislenyben, és két díszpolgári címet is kiosztottak. Az egyiket Hoppál Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének, kulturális államtitkárnak, míg a másikat Sokaczné Lovász Gabriella kapta. A tavaly nyugíjíba vonult kozármislenyi hölgy negyven évig dolgozott védőnőként a településen, ez volt az első és az egyetlen munkahelye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!