Kék hírek, bulvár

2014.09.18. 10:04

Darabolós gyilkosság Cserdiben: miért csak kilenc év?

Értetlenül álltak olvasóink a Cserdiben történt darabolós gyilkosság brutalitásához képest enyhe ítélet előtt, amit szakértők szerint az indokol, hogy nem votl bizonyítható a szándékosság. Az meg büntetőjogilag mindegy, mit műveltek a holttesttel.

M. B. (Dunántúli Napló)

Értetlenül fogadták olvasóink (SMS-ek, kommentek is érkeztek), hogy nem jogerősen „csak” kilenc évre ítélte a törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel, aljas indokból végzett egyik ismerősével, majd a holttestet társával elégette és feldarabolta 2010-ben, Cserdiben.

Arra kértünk jogászokat, segítsenek magyarázatot találni. Rávilágítottak, a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy brutális módon végeztek az áldozattal, sőt azt sem, hogy szándékos emberölés történt. A csontmaradványok alapján a szakértők nem tudták megállapítani, miben halt meg az áldozat. A vádlottak önmagukhoz képest is ellentmondó vallomásokat tettek.

Ezek, valamint a nyomok alapján csak az látszott biztosnak, hogy a harmadrendű vádlott verekedett az áldozattal, aki meghalt. Ezután a két férfi elvette a pénzét és a telefonját – ezért mondták ki halált okozó testi sértésben és kifosztásban bűnösnek az egyiket, bűnpártolásban és kifosztásban a másikat.

Az pedig büntetőjogi szempontból gyakorlatilag mindegy, mit tettek a holttesttel. Ezért kegyeletsértés vétségéért vonhatták volna őket felelősségre, amit kizárólag az áldozat hozzátartozói kezdeményezhettek volna, de nem tették.

Címkék#cserdi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!