Sport

2014.09.23. 18:32

Niko Kovač is szurkol Dárdai Pálnak

Jenei nem érti a kinevezést, így is a románokat tartja esélyesnek.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Dárdai Pál kinevezése kapcsán természetesen rengetegen megszólaltak az utóbbi napokban. Korábbi berlini csapattársa, Niko Kovač hasonló utat járt be, hiszen sosem irányított felnőttcsapatot, mielőtt kinevezték volna a horvát válogatott szövetségi kapitányának.

– Pali kinevezése csodálatos dolog, szurkolok neki. Biztos vagyok benne, hogy a németországi tapasztalataival sokat segíthet a magyarokon – mondta Kovač, aki kapitánysága előtt a salzburgi akadémián dolgozott, majd a horvát U21-eseket vezette.

A váltással kapcsolatban elmondta véleményét Jenei Imre is, aki nem tartja olyan jó ötletnek az MLSZ döntését. Ráadásul úgy véli, Dárdai után valószínűleg Bölöni László következik.

– Laci többször volt jelölt önöknél, s a román sajtó értesülései szerint hamarosan munkát vállal Budapesten – mondta Jenei, majd Dárdai kinevezésével kapcsolatban így fogalmazott: – Nem értem a magyar szövetség döntését. Jelentős gondot okoz majd, hogy nincs felnőttegyüttessel kapcsolatos edzői gyakorlata, ezért azt tippelem: az október 11-i, bukaresti román–magyar Eb-selejtezőn a hazaiak nyernek. Egyrészt mert jobbak, másrészt Dárdai ennyire rövid idő alatt képtelen csodát tenni. Igaz, nem zárható ki, hogy a magyar játékosok csakazértis hangulatban nagyot futballoznak.

A német sajtóban is foglalkoztak a történettel, igaz, a Berliner Zeitung csak egy tényszerű cikket közölt, amelyben leírta, hogy a Hertha ikonjának kinevezése csak ideiglenes, három mérkőzésen ül majd a kispadon, s a magyar válogatott mellett folytatja a munkát Berlinben. A klub honlapján idézik Dárdait: „Ha a haza hív, nem lehet nemet mondani, de én ugyanolyan lelkiismeretesen koncentrálok a munkámra a berlini csapatomnál, mint korábban. A Hertha marad az első számomra!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!