Közélet

2014.10.22. 14:27

Új szárnnyal bővült a harkányi fürdőkórház

Másfél milliárd forintból újították fel az elmúlt másfél évben a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházat, jelentette be tegnap, az avatási ceremónián dr. Péter Iván, az intézmény vezetője.

B. A.

Elmondta, hogy az építkezés 2013 áprilisában vette kezdetét, s annak eredményeként egy új, ötemeletes szárnyat alakíthattak ki, amelyben egy háromcsillagos hotel színvonalának megfelelő ellátást tudnak biztosítani a pácienseiknek. A Harkányi Psoriasis Centrumban nemzetközi színvonalon tudják ellátni a költségtérítéses mozgásszervi, nőgyógyászati és pikkelysömör (psoriasis)-panaszokkal hozzájuk érkező hazai és külföldi pácienseket.

A vezető hangsúlyozta, hogy a gyógyfürdőkórház bővítése nemcsak helyi és regionális egészségügyi, gazdasági és turisztikai szempontból bír kiemelt jelentőséggel, hanem nemzetközi színtéren is, emiatt joggal remélik, hogy a jövőben nő a hozzájuk kezelésre érkező külföldiek száma.

Negyvenöt kétágyas szobát, orvosi rendelőket, kezelőhelyiségeket, saját konyhát, büfét és kávézót is kialakítottak az amúgy már korábban szépen felújított gyógyfürdőkórház új szárnyában. A fejlesztést az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!