Sport

2014.11.07. 07:32

Marco Rossi biztosan nem lesz a PMFC új edzője

A tucatnyi „edzőjelölt” közül mennyi kerülhet be ténylegesen a „kalapba”, azt csak találgatni lehet.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

A PMFC-MATIAS tegnap tartotta meg szokásos, meccs előtti sajtótájékoztatóját. Szombaton a Győr érkezik Pécsre, és bár a fogadóirodáknál valószínűleg a vendégek lesznek a találkozó favoritjai, azért hozzá kell tenni, ők sincsenek éppen kirobbanó formában. Nem is véletlen, hogy Márkvárték aktuális ellenlábasánál sincs épp vezetőedző, egy öt tagú csapat dirigálja ideiglenesen a gárdát.

Kulcsár Árpád, a pécsiek megbízott edzőjét persze már a várható kezdőcsapatról is faggatták, de úgy tűnik, egyelőre sok a bizonytalanság ezen a téren.

– A szurkolóknak jó kiindulási alapot jelenthet a Debrecen elleni kupameccsen szereplő tizenegy – árulta el Kulcsár. – Ennek ellenére több pozícióban is elképzelhető változás. Az utóbbi két meccsen olyan futballisták is szóhoz jutottak, akik azelőtt alig-alig játszottak, így náluk a meccshiány eléggé érződik még, éppen ezért nem tudok még kezdőt mondani.

Hiába, egy edző élete már csak ilyen, sosem tud, akár csak egy napra is előre tervezni. És ha már edző, persze ismét előkerülhet a nagy kérdés, vajon ki érkezhet Kulcsár után a PMFC kispadjára?

Az elmúlt hetekben csak úgy záporoztak a nevek a téma kapcsán, de hogy a tucatnyi „jelölt” közül mennyi kerülhet be ténylegesen a „kalapba”, azt csak találgatni lehet. Pár napja azonban felröppent a hír, hogy a nemrég még a Honvédnál dolgozó Marco Rossi is képbe került a baranyaiaknál.

– Határozottan kijelenthetem, hogy Rossi neve szóba sem került a klubnál – mondta el lapunknak Győri János, ügyvezető igazgató. – Természetesen folyamatosan azon dolgozunk, hogy megnyugtató megoldást találjunk a jelenlegi helyzetre. Azt is elárulhatom, hogy többekkel már kapcsolatban is vagyunk, neveket viszont természetesen nem kívánok elárulni egyelőre.

Úgy tudjuk, hogy a csapat vezetése nem csak magyar szakemberekkel, de külföldi trénerekkel is beszélt már, ezen értesülésünket pedig a sportvezető nem is cáfolta. Egyelőre tehát csak az tűnik biztosnak, hogy a PMFC következő edzőjét nem Marco Rossinak fogják hívni.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!