Közélet

2014.11.26. 12:16

Jövőre is folytatódik a buszcsereprogram

A 200 milliós beruházási hitelből használt buszokat szeretnének venni.

B. A. (Dunántúli Napló)

Kétszázmillió forintos beruházási hitelt venne fel a pécsi tömegközlekedést működtető Tüke Busz Zrt. a Szigetvári Takaréktól, mindemellett a banknál már meglévő 200 millió forint keretösszegű folyószámlahitelét 300 millió forintra emeltetné a pécsi önkormányzati közlekedési társaság – ennek okairól kérdeztük őket.

Baracsi László, a Tüke Busz gazdasági vezetője elmondta, hogy a 100 millió forintos folyószámla-keret emelése azért szükséges, mert jövőre lesznek fejlesztéseik, amelyekhez áfafinanszírozási kötelezettség kapcsolódik – márpedig ezeket három hónapra előre kell előlegezniük.

Ebben az évben, a már lebonyolított milliárdos nagyságrendű beruházások miatt e célra külön hitelkeretük volt. Jövőre azonban nem lesz akkora beruházásuk, hogy külön áfahitelkeretet kelljen fenntartaniuk, ezért a folyószámla hitelkeretet emeltetik fel, mert azt több célra is felhasználhatják. A 100 millió emelés miatta hitelkeret folyósításának feltételei nem változnak meg.

A 200 milliós beruházási hitelből használt buszokat szeretnének venni, folytatva a buszcsereprogramot. Végül elmondta, hogy a Tüke a használt buszok beszerzésére vonatkozóan, legkésőbb a jövő év elején közbeszerzést ír ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!