Közélet

2014.12.23. 15:22

Már nem érhető el a rendőrségi Selfie című videója

A Top Channel nevű albán tévécsatorna minden bizonnyal letilthatta a Youtube-ról a Baranya Megyei Rendőrkapitányság hírhedtté vált bűnmegelőzési kisfilmjét, mely már megjelenésekor botrányt kavart.A hírről az átlátszó.hu számolt be.

forrás: átlátszó.hu

Az eset arra enged következtetni - írja az Átlátszó, hogy nem saját forrású nyersanyag került a filmbe, ezt viszont a filmet készítő Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány cáfolta. Nagy István, az alapítvány ügyvezetője kérdésünkre azt válaszolta, hogy minden elemét – a zenétől a képi anyagig – ők készítették.

A film egyébként – mint az Átlátszó beadott közérdekű-adat igényléséből kiderült -, bruttó 800 000 forintért készült három változatban. Az összeget – mely filmes források szerint megfelel a piaci áraknak – a Baranya Megyei Rendőrkapitányság pár hete ki is fizette a készítőknek.

Az Átlátszó megkereste a szerzői jogi követelést beadó legnagyobb albán tévé, a Top Channel vezetőit. Ők nem válaszoltak a kérdéseinkre, mely a letiltás tényét és okát firtatta. Ezután a videót megrendelő Baranya Megyei Rendőrkapitánysághoz fordultunk, de ők sem voltak túlzottan közlékenyek. Azt elismerték, hogy a Youtube letiltotta a videót, azt viszont nem voltak hajlandóak elárulni miért.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!