Kultúra

2015.02.27. 11:11

Nyílt programok a Leőwey jól felszerelt laborjában

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium 311 millió forintos uniós projektben új természettudományos labort kapott az idei tanévkezdéstől, mely a biológia-, fizika-, és kémiaoktatáshoz nagy segítség.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A labort a pécsiek több nyílt napon láthatták már, és a nyitott rendezvények sorozata a tavaszi félévben is folytatódik. Március 31-én lesz újra nyílt nap, amikor kísérletekkel egybekötött bemutató órákat tartanak. Március 16-án Kis Tudósok Napja zajlik, a természettudományos tagozatos osztály diákjainak előadásaival. Március 27-én Kísérletek a középiskolában címmel szakmai műhelykonferenciát szerveznek, azzal a céllal, hogy a gimnázium tapasztalatot cseréljen a hasonló laborokat megvalósítókkal, illetve a meghívott szakemberek tudományos előadásokat tartsanak a biológia, a kémia és a fizika területéről.

Az iskola továbbá május 3–5. között a Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny döntőjének ad otthont, a Labor évzárója pedig május 22-én lesz.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!