Közélet

2015.06.10. 13:30

Egy falunak is sok lenne a szemét

Az idei év terveiről tartott beszámoló szerint a bári buszfordulónál lévő állapotok megszüntetése is a megoldandó feladatok egyike.

W. K. (Dunántúli Napló)

A városban működő gazdálkodó szervezetek töredéke – az 1800-ból mindössze 268 – veszi csak igénybe a hulladékszállítást, azaz rendelkezik a jogszabálynak eleget téve közszolgáltatási szerződéssel – derül ki a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. képviselő-testületnek készített beszámolójából. Cél, hogy a mulasztókat is bevonják a kötelező közszolgáltatásba, a tudnivalókról első lépésként tájékoztatót küldenek valamennyi mohácsi vállalkozásnak. A cégeknek legalább egy 70 literes edényre kell szerződést kötniük. A testületi ülésen elhangzottak szerint mentességet élvezhet a vállalkozás, ha székhelye, fiókja vagy telephelye a tulajdonos saját lakása, ezenkívül lehetőség van a szolgáltatás igénybevételének szüneteltetésére, ha a vállalkozó igazolja, hogy adott időszakban a tevékenységét felfüggeszti. 

Az idei év terveiről tartott beszámoló szerint a bári buszfordulónál (Muslica tér) lévő állapotok megszüntetése is a megoldandó feladatok egyike: oda nemcsak az ottani ingatlantulajdonosok, hanem arra jogosulatlanok is viszik a szemetüket, így tavaly 151 konténernyi szemét gyűlt ott össze, ami feltűnően nagy mennyiség, hisz megfelel Szajk éves hulladéktermelésének.

 

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!