Sport

2015.07.04. 18:07

A PINKK megkapta a PEAC tavalyi ellenfeleit

Németországban a FIBA megtartotta a nemzetközi női kupák és a 2017-es Eb-selejtezők sorolását.

Sz. M.

Az EK kiírása szerint nyolc darab négyes csoportban küzdenek meg az együttesek a kvartettek első két helyéért, amely továbbjutást ér majd a legjobb tizenhat közé. Ezúttal területi alapon Keleti-, illetve Nyugati-konferenciára bontották a mezőnyt, a magyarok pedig a nyugati oldalon várhatták a sorsolást.

Végül a PEAC és a PINKK nem került azonos csoportba, a PEAC-nál pedig úgy fest, végre megtört az „átok”, hiszen az előző két Európa-kupa sorozattal ellentétben ezúttal nem kerültek össze a Nantessal.



A Roberto Hernandez edzette PEAC-Pécs a B csoportban cseh (Nymburk) és francia (Basket Landes) együttesel került össze, a harmadik rivális kiléte pedig egy svájci–holland selejtezős párharc után dől majd el.

A PINKK-Pécsi 424 az A jelzésű négyesbe kapott besorolást, és amit most „megúszott” a PEAC, azt az Iványi Dalma vezette együttes nem, nevezetesen a francia Nantest. Rajta kívül egy olasz és egy német csapat került Rujákék útjába, és érdekes, hogy a Wasserburg – akárcsak a Nantes – tavaly még a városi rivális ellenfele volt a csoportkörben.

Az Európa-kupa Nyugati konferenciájának csoportbeosztása

A csoport: Nantes (francia), PINKK-Pécsi 424, Umana Reyer Venezia (olasz), Wasserburg (német). B csoport: Basket Landes (francia), Nymburk (cseh), PEAC-Pécs, A Fribourg (svájci)–Blissards (holland) selejtező győztese.

C csoport: Valosun Brno (cseh), Diósgyőr, Napoli (olasz), A Zabiny Brno (cseh)–Avenida (spanyol) Euroliga selejtező vesztese. D csoport: Uni-Győr, Union Angers (francia), Namur (belga), Clube Uniano Sportiva (portugál).

A 2017-es Eb-selejtezőben a magyar női válogatott Izlanddal, Portugáliával és Szlovákiával került össze, a négyesből az első automatikusan ki is jut a csehországi kontinensviadalra, de a kilenc selejtező-csoport hat legjobb másodikja is ott lehet majd az EB-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!