Közélet

2015.07.16. 19:23

A Biokom tájékoztató leveleket küldött

A napokban tájékoztató leveleket küldött ki a pécsi háztartásokba a Biokom, azonban sok olvasónk jelezte, nem pontosan tudja, mi vele a teendő.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A levél ugyanis arról szól, hogy a jelenleg meglévő – a Mecsek-Dráva Társulás és a fogyasztók között fennálló – szerződést a szelektív hulladékgyűjtő edények tekintetében módosították. A nyomtatvány hátoldalán szereplő kísérő szövegből viszont sok lakónak nem derült ki egyértelműen, vissza kell-e küldeniük aláírva a papírokat (saját költségen), vagy sem.

Érdeklődésünkre Lóczi Szidónia, a Biokom sajtóreferense elmondta, abban az esetben, ha a szerződésmódosítást nem küldik vissza, a társulás akkor is a módosított szerződést tekinti érvényesnek. De természetesen szívesen veszik a visszajelzéseket (akár postai úton, akár személyesen). Amennyiben bármilyen változást vagy problémát szeretnének bejelenteni, a szokásos elérhetőségeken tehetik meg a fogyasztók – akár a 06 80/200-590-es ingyenesen hívható zöldszámon is.

Ami a tájékoztatóban lévő változásokat illeti: a fogyasztó nem hívható fel kötelezően arra a jövőben, hogy igazolja, van-e hulladékos tartozása, illetve természetes elhasználódás esetén a lakosoknak nem kell saját költségükön gondoskodniuk az edény pótlásáról.

Címkék#BIOKOM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!