Közélet

2015.08.04. 10:40

Szúnyoggyérítés tudományosan

Pécs város területén minden évben rendszeresen visszatérő gond az embereket zavaró szúnyogok jelenléte, ezért egy adott évben több alkalommal szükséges gyéríteni őket. (x)

BAMA

A pécsi szúnyoghelyzet tudományos igényű felmérése és figyelemmel követése, valamint a gyérítési munkák hatékonyságának vizsgálata érdekében a BIOKOM felvette a kapcsolatot a Szentágothai János Kutatóközpont szakembereivel. Az együttműködés során a város meghatározott pontjain a BIOKOM munkatársai végeznek csapdázással folyamatos monitorozó tevékenységet, valamint vizsgálják a cég által megrendelt szúnyoggyérítés hatékonyságát is úgy, hogy mérik a csapdába jutó rovarok számát az adott irtások előtt és után.

A begyűjtött szúnyogok számlálása és vizsgálata segít egzakt alapokra helyezni a gyérítési tevékenységet, továbbá információkat nyújt a különböző szúnyogfajok jelenlétéről Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!