Közélet

2015.09.02. 11:19

Révbe értek a pécsi szakápoló hallgatók

Kedden kaptak oklevelet az egészségügyi gyakorlatvezetők, illetve felnőtt intenzív szakápolók.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (ETK) hét évvel ezelőtt, 2008-ban átvette Pécs városától a Szociális Egészségügyi és Szakképző Iskola fenntartói jogait, s ezzel párhuzamosan egy szakmai fejlesztési koncepciót indított el. Ennek lényege az, hogy az egészségügyi szakmaterületen tanulók jól tervezhető szakmai életpályamodellt lássanak maguk előtt – ez elkezdődik az egészségügyi szakközépiskolába, szakmai képzésbe való belépéssel, majd folytatódik az Egészségtudományi Kar által kínált, diplomát adó képzésekbe való továbblépéssel.

Ezen gondolkodás egyik első eredményét láthattuk tegnap: kedden kaptak ugyanis oklevelet azok az egészségügyi gyakorlatvezetők, illetve felnőtt intenzív szakápolók, akik ennek a projektnek a végzősei voltak.

– Az egészségügy folyamatosan alakulóban van, így különösen fontos, hogy a reális szükségletekre fókuszáló képzéseket kínáljunk – mondta el az ünnepségen Dr. Betlehem József, a kar dékánja. Hozzáfűzte: a programban partnerként együttműködött az Egyetem Klinikai Központja, a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!