Közélet

2015.12.11. 10:11

Marad a régi buszos cég Komlón

Továbbra is a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., azaz a Pannon Volán Zrt. jogutódja fogja biztosítani a menetrend szerinti helyi személyszállítást Komlón.

K. E. I. (DN)

A csütörtök délután megtartott képviselő-testületi ülésen az önkormányzat és a DDKK a már meglévő közszolgáltatási szerződés módosításáról döntött. Ennek értelmében a következő két évben a busztársaság folytatja tevékenységét Komlón.

Pedig ez nem volt mindig ennyire egyértelmű. Az elmúlt években a város perben állt a társasággal (a veszteségek kifizetésének kérdése miatt), sőt, az önkormányzat közbeszerzési eljárást is kiírt a szolgáltatás elvégzésére. A pályázati kiírást és dokumentációt viszont csak egy cég, a DDKK vásárolta meg, és ők sem nyújtottak be ajánlatot. Az eljárás így eredménytelenül zárult, az önkormányzat pedig újra felkérte a társaságot a december 31-én lejáró szerződés meghosszabbítására, amit a DDKK elfogadott.

Az ügy érdekessége még, hogy a buszos cég 200 millió forintos kompenzációt kért a várostól a helyi járatos buszok működtetéséből adódó veszteségek miatt, amit azonban az önkormányzat csak abban az esetben fizet ki, ha az állam biztosítja a szükséges összeget.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!