Sport

2016.02.16. 08:08

New Yorkból igazolt irányítót a pécsi PEAC

Vasárnap érkezett meg Pécsre, s már együtt is edz új társaival Niki Avery: az amerikai irányítót, aki görög útlevéllel is rendelkezik, szerződteti a PEAC-Pécs női kosárlabda­csapata.

K. Mayer A. (DN)

A tapasztalt, harmincéves és 168 centis játékos tavaly a Panathinaikoszban szerepelt, 1-es és 2-es poszton bevethető, gyorsasága, játékintelligenciája sokat segíthet Roberto Hernández együttesének – nem mellesleg nem esik kétségbe, ha neki kell távolról tüzelnie. A New York-i születésű Avery játszott az Eastern Kentucky University csapatában, valamint az Egyesült Államokon kívül megfordult már négy másik országban is. Elszánt, erős, jó felépítésű, remek munkabírású játékos.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Avery a PEAC-Pécs új játékosa
[/caption]

– Avery szerződtetését elindítottuk, de a héten még át kell esnie a kötelező orvosi vizsgálatokon – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Ha mindent rendben találnak, akkor automatikusan életbe lép a szerződése.

– Támadásban sok variáció van a repertoárjában, jól szolgálja ki társait, emellett pontokat is tud szerezni, védekezésben pedig nagyon gyors a keze, remek érzékkel cseni el a labdákat az ellenfelektől – beszélt Averyről Roberto Hernández.

Avery beépítésére van idő, hiszen a bajnokság legfontosabb szakasza, a rájátszás több mint egy hónap múlva kezdődik – addigra kell tökéletesen beilleszkednie a csapat játékába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!