Sport

2016.04.12. 21:33

Komlón is nyert a Sopron a PINKK ellen

Egy félidőn át jól játszott a PINKK a Sopron ellen, de ez kevés volt ahhoz, hogy kiharcolja a harmadik meccset az elődöntőben. Komlón is nyert a címvédő.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Már a bemelegítés első pillanataiban baljós gondolatok fogalmazódtak meg bennünk. Binta Drammeh, a PINKK-Pécsi 424 svéd légiósa ugyanis nem öltött szerelést a Sopron elleni elődöntő második meccsére sem, bokasérülése nem jött rendbe.

A kezdés ennek ellenére nagyon jól sikerült a hazaiaknak. Egymás után négy soproni támadást védekeztek ki Sarokék, Babkina vezérletével pedig hét ponttal nyitott a PINKK. Igaz, hogy Crvendakics bevert egy hármast, de Babkina rögtön válaszolt rá – ez már a második triplája volt –, 10-3-nál időt is kért Sterbenz László. Pár perccel később lehet, hogy megbánta, hogy ilyen hamar kikérte, ugyanis a hetedik percben Ruják palánkos hármasával és Handy két büntetőjével már 21-7 volt az állás. Nincs jobb kifejezés rá, remekül kosárlabdázott a PINKK.

Aztán a hazaiak szakmai igazgatója, Sandro Orlando nagyon hamar a kispadhoz rendelte csapatát a második negyed elején, ugyanis egymás után két ladát adtal el Rujákék. Az időkérés aztán igen hosszúra sikeredett, ugyanis az időmérő berendezés meghibásodott, így jó pár perces kényszerpihenő várt a csapatokra. Ebből pedig a Sopron jött ki jobban, ugyanis a hazaiak játékába, főleg támadásban nagyon sok apró hiba csúszott be, közben viszont Fegyvernekyék szépen apránként faragták a hátrányukat. Sőt, 32-32-nél utol is érték a PINKK-et, majd Honti kosarával a vezetést is átvették. Nagyon megállt a hazaiak játéka, igaz, a játékvezetők sem kedveztek túlzottan Rujákéknak. Akárhogy is, de a félidőben néggyel ment a Sopron.

A második félidő pedig úgy kezdődött el, hogy nem kezdődött el. A nagy óra ugyanis megállt. De annyira, hogy sehogy sem akart elindulni. A csapatok a pályára vonultak melegíteni, közben jó hét-nyolc percbe telt, mire a játékvezetők rászánták magukat, hogy kézi időméréssel folytatódjon a találkozó. Egy bajnoki elődöntőben… Legalábbis szürreális élmény volt, ahogy a hangosbeszélő öttől visszaszámolt a támadóidők végén… És gyorsan tegyük hozzá, Komlón idén ez már nem az első ilyen eset volt. Talán ideje lenne befektetni egy új eredményjelzőbe.

A csapatok szerencsére nem törődtek a körülményekkel. Jó ritmusban játszottak, és igencsak élvezetes játékot mutattak be, igaz, Honti Kata hármasa után hét ponttal meglépett a Sopron. Aztán mire vettünk volna egy nagy levegőt, már 12 volt közte. Bajban voltak a hazaiak, miközben Sterbenz László csapata egyre magabiztosabb lett.

Az utolsó tíz percnek 38-52-ről vágott neki a PINKK, fogyatkozó önbizalommal és annál is kevesebb eséllyel. Amikor pedig már tizenhéttel vezetett a Sopron, nagyjából mindenki sejtette, hogy lőttek Rujákék döntős álmainak.

Becsületére legyen mondva a hazaiaknak, hogy végig harcoltak. Igaz, a szurkolókból nem ez váltotta ki a legerősebb érzelmeket, hanem a három játékvezető olykor valóban érthetetlennek tűnő ítéletei.

A meccset a Sopron végül húsz ponttal, 67-47-re nyerte meg, és ezzel bejutott a döntőbe, a PINKK pedig készülhet a bronzcsatára, ahol a DVTK vagy a Győr vár majd Sarokékra.

PINKK-Pécs 424–Sopron 47-67 (23-12, 9-24, 6-16, 9-15)

Kosárlabda-NB I., nők. Elődöntő, 2. mérkőzés. Komló, 700 néző.

Legjobb dobók, PINKK: Babkina 15/6, Robertson-Warren 13, Ruják 5/3. Sopron: Honti 18/6, Peters 16, Fegyverneky 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!