Sport

2016.05.04. 19:31

Berta Dániel túl korán összefutott a győztessel

Az idény utolsó korosztályos világversenye, az U23-as Európa-bajnokság megkezdődött Plovdivban, ahol a férfi párbajtőrözők 76 fős mezőnyében lépett pástra a PTE-PEAC vívója, Berta Dániel.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A csoportfordulóban négy győzelem/két vereség aránnyal zárt, a táblán pedig 15-9-es győzelmet aratott francia ellenfelével szemben a 32-be jutásért. A verseny későbbi aranyérmesével, a spanyol Pereirával nem a 16 közé kerülésért kellett volna találkoznia: a kiélezett küzdelemben Berta egyetlen tussal maradt alul, és a 8-7-es vereség azt jelentette, hogy a 25. helyen végzett. A magyar indulók közül a legjobb eredményt Cho Taeun Sándor érte el, aki bronzérmes lett.

A magyar férfi párbajtőrcsapat a harmadik helyről indul a táblán a csapatversenyben, s a Kiss Gergő, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Buta Levente alkotta négyes elsőként Törökországgal találkozik.

A PTE-PEAC vívószakosztálya idén nyáron is szervez vívótábort annak érdekében, hogy a versenyzési időszakot már felkészülten kezdhessék a sportolók. A két időpont: augusztus 8–12., illetve augusztus 15–19. A helyszín: Orfű, Mecsek Háza. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet. Kihasználva a környék lehetőségeit, a programban futás és úszás is lesz minden nap, a vívóedzéseket pedig délutánonként az orfűi sporttábor tornateremében tartják. További információ: Hesz Krisztián (+36 30/387-4348), Lukáts Lilla (+36 20/380-2064).

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!