Közélet

2016.05.28. 12:11

Üzleti előnyöket is várnak az ünneptől

A városvezetés reményei szerint a méltó ünneplés – idén emlékeznek meg Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulójáról –, az annak kapcsán várható vendégjárás a város gazdaságára is élénkítő hatást gyakorol majd.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az önkormányzat szerint ez nemcsak a programévhez kapcsolódó fejlesztésekben, hanem új üzleti kapcsolatokban is megnyilvánulhat. A város minden szempontból készül az újdonságok befogadására. Szigetvár frissen elkészült hatályos településrendezési terve több helyen jelölt ki ipari és kereskedelmi-szolgáltató területeket. Ezek nagy része ma még beépítetlen, de várhatóan meghatározó jelentőségűek lesznek a település jövőjével kapcsolatosan.

Szigetvár eddigi történelmében mindig a térség meghatározó termelési, ellátási, igazgatási központja volt, e funkciója az egészségüggyel, majd a közelmúltban az idegenforgalom, a turizmus, rekreáció lehetőségeivel bővült. Utóbbi területeknek az elmúlt két évben új lendületet adott a több lépcsőben történt és történő kórházfejlesztés, illetőleg az új tartalommal – közös régészeti kutatások, műemlék-felújítások, gazdasági együttműködések – bővülő magyar–török kapcsolatok.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!