Sport

2016.06.20. 16:39

Labdarúgás – Egyben marad a csapat Kozármislenyben

Bár a klub gazdasági háttere még mindig erősítésre szorul, a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata vállalja az NB II.-es szereplést. Az idei bajnokcsapat magja egyben marad, és a vezetőség már azon van, hogy megerősítse az együttest a másodosztályra.

Szakács Miklós

 Az NB III.-at csont nélkül megnyerő mislenyiek az elmúlt hetekben még arról beszéltek, hogy az aranyérem nem feltétlenül jelent automatikusan NB II.-es indulást is, úgy tűnik ez mára változott. Feleki Attila, a klub tulajdonosa ugyanis bejelentette, hogy vállalják a másodosztályt, mától már a csapat is megkezdi a felkészülést a következő szezonra.

– A helyzet az, hogy gazdasági tekintetben nem nagyon sikerült még pluszforrásokat szereznünk, így ahogyan eddig is, túlnyomó részt én finanszírozom az együttest – árulta el Feleki. – Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem igyekszünk támogatókat találni, a következő hetek egyik komoly feladata ez.
A tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy nem kell majd új csapatot építeni az NB II.-re, hiszen a gárda túlnyomó része élő szerződéssel rendelkezik. Három játékos távozása biztos: Fellai József a megyebajnokságot megnyerő és az NB III.-ba feljutó PMFC-nél folytatja pályafutását, míg Gránicz Patrik és Ihrig-Farkas Sebestyén az OTP Bank Ligából kipottyanó Békéscsaba együttesébe igazol.

– Gránicz Patrik Szentlőrincről igazolt hozzánk, itt pedig olyan teljesítményt nyújtott, ami felkeltette az NB II.-ben a feljutásért harcba szálló csabaiak érdeklődését – jegyezte meg a sportvezető. – Ez sajátos vonása a Kozármislenynek. Ha valaki szeretne fejlődni és aztán feljebb lépni, annak megéri itt eltölteni egy kis időt, sok példa akad erre az elmúlt évekből.

A másodosztályban új szabály lesz, hogy két 1996 után született játékosnak mindig a pályán kell lennie, így Mislenyben is keresik már azokat a fiatal, tehetséges labdarúgókat, akik a gárda segítségére lehetnek.
– Nem egyszerű a helyzetünk, hiszen manapság a szakmai szempontok egy-egy átigazolásnál már csak másod-, harmadsorban kerülnek elő, az anyagiak fontosabbak lettek – nyilatkozta Feleki Attila. – Ebben mi nem tudjuk felvenni a versenyt a legtöbb NB II.-es klubbal, így bizony az alkupozíciónk is gyengébb. Ennek ellenére természetesen már hetek óta nézelődünk, beszélgetünk kiszemeltekkel, de a konkrét tárgyalások majd csak most következnek.
A mislenyiek tulajdonosa egyelőre nem nagyon szeretett volna célokról beszélni, esélyt latolgatni, de azt azért elárulta, mi tűnik reálisnak jelenleg az NB II.-ben csapata számára.

– Az első tízbe bekerülni nagyon nehéz lenne, erős a mezőny. Azt gondolom, hogy a realitás az lehet, hogy a tizedik hely környékére érjünk oda. Azzal szerintem elégedettek is lehetnénk a szezon végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!