Sport

2016.06.23. 10:10

PMFC: Koller visszatérhet, Wittrédi fontolgatja

Elképzelhető, hogy Koller Krisztiánt ismét ismét PMFC-mezben láthatjuk, de Wittrédit is megkeresték.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A szíve visszahúzza Kollert

A ZTE-nél nem úgy jöttek össze a dolgai, ahogy szerette volna, s miután a csapat nem jutott fel az élvonalba, Koller Krisztián nem ott folytatja a pályafutását. A hírek szerint a következő állomás a PMFC lesz...

– Nagyon úgy hírlik, hogy visszatér a PMFC labdarúgócsapatába, sőt, szóban már meg is egyeztek erről.
– Voltak beszélgetések, de konkrétumokról még nem szeretnék beszélni – fogalmazott Koller Krisztián.

– Akkor így kérdezem: szívesen jönne? Korábbi csapata sikerrel vette az első akadályt, feljutott az NB III.-ba, ahonnan jövőre ismét feljebb kéne lépni. Elkélne a segítség...
– Egyértelmű, hogy szívesen segítenék! Amikor kérdezték, mindig mondtam, hogy fognak még engem PMFC-mezben látni. Nem is akartam innen elmenni. Amikor pedig visszatértek a csapathoz Márton Gáborék, nagyon szurkoltam nekik, hogy sikeresek legyenek. Nagyon jóban vagyunk, sokat beszélgettünk, és örültem a bajnoki címüknek. Én pedig bár elkerültem innen, de folyamatosan visszahúzott a szívem.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Koller (balra) és Wittrédi is jól jönne a PMFC-nek (fotó: Laufer L.)
[/caption]

– Talán azért is, mert Zalaegerszegen nem úgy sültek el a dolgai, ahogy elképzelte. Vezéregyéniségnek szerződtették, aztán sokszor nem is volt a pályán.
– Ha én most Csank Jánosról őszintén elmondanám a véleményem, valószínűleg beperelne... Tíz hónap után egyszer kijelentette, nem az én hibám, hogy nem játszom. De hogy pontosan mi volt az oka, azt a mai napig nem tudom. Zalaegerszegen egyébként június 30-ig él a szerződésem, amely olyan opciót tartalmazott, hogy ha feljutunk az élvonalba, automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Nem jutottunk fel, s nem is fogok ottmaradni.

– Ha tippelnék, arra fogadnék, hogy a PMFC-ben folytatja, de mivel erről nem akar beszélni, árulja el, mit vár a magyar–portugáltól!
– Ikszre tippelek. A portugáloknak ugyan Cristiano Ronaldo és Nani személyében olyan klasszisai vannak, akiket, ha jó napjuk van, nem lehet megfogni, de nekünk az eddigi eredmények akkora erőt adtak, hogy szerintem egy pontra jók lehetünk.

Wittrédi Dávidot keresték, lenne is kedve Pécsett futballozni, de még nem döntött

A tavaszi szezont Wittrédi Dávid Zalaegerszegen töltötte (az akkor még NB III.-as Kozármislenytől igazolt a feljutásra hajtó ZTE-hez), vagyis Kollerhez hasonlóan neki sem volt túl sok sikerélménye az idény végén, hiszen csapata lemaradt az élvonalról. A középpályás tizennégy mérkőzésen játszott, kilencszer kapott helyet a kezdőben, összesen öt gólt szerzett, tehát nem rajta múlott, hogy nem jött össze az osztályváltás. Miután korábbi klubjánál, a PMFC-nél pontosan tudják, mire képes, nem csoda, hogy a hírek szerint szeretnék visszacsábítani.

– A ZTE-nél június 30-án lejár a szerződésem – mondta lapunknak Wittrédi. – Szeretnék, ha maradnék a következő szezonra is, de egyelőre nem egyeztünk meg semmiben. Való igaz, a PMFC részéről is megkerestek már, érdeklődtek, le is ültünk beszélgetni, de olyan mélységig nem jutottunk el, hogy megállapodjunk. Természetesen lenne kedvem ahhoz, hogy ismét a pécsi klub színeiben futballozzak, de huszonkilenc évesen, közeledve a pályafutásom végéhez, már arra is gondolnom kell, hogy most kellene kötni még egy jó szerződést. Nem mondtam le arról, hogy az élvonalban folytassam.

Miután Wittrédi jó viszonyban van a PMFC-nél dolgozó szakmai stábbal, Márton Gábor vezetőedzővel, nem lepődnénk meg, ha valahogy mégis meg tudnának vele egyezni. Nagy erősítés lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!