Közélet

2016.06.25. 17:44

További szigorításokat terveznek a Hársfa úton

Lapunkban is beszámoltunk a Hársfa út, Wass Albert és Bokor utca közti szakaszán tapasztalható közlekedési káoszról, a szabálytalanul parkoló és rakodó autókról, amelyeket lassítják a forgalmat, nehézkes és balesetveszélyes kerülgetni.

H. Zs.

A közelmúltban pedig az út kezelője fém oszlopokkal lezárta a pékség előtti szakaszt.
Lapunk kérdésére a Biokom NKft.-tól megtudtuk, hogy a Hársfa úton a pékség előtt a gyalogosoknak gyakran kellett az úttestre lépve kikerülniük az ott várakozó autókat, mert azok elfoglalták a járdát. A Biokom szerint ez balesetveszélyes szituáció, ezért kellett közútkezelőként beavatkozniuk, és kihelyezniük az oszlopsort. Így biztonsággal közlekedhetnek a gyalogosok ezen a szakaszon. Ugyanakkor a vásárlók renitens módon állnak be járműveikkel a Pósa Lajos utca felől nyíló parkolóba, valamint az áruszállítók szabálytalanul várakoznak, így nagy mértékben zavarják a csomópont forgalmát.

Az éjjel-nappali bolt és a cukrászda környezetében is tervezi az útkezelő a szigorúbb szabályozás bevezetését. Az üzleteknek ugyanis biztosítaniuk kell a forgalmukhoz igazodva a megfelelő számú várakozóhelyet. Itt ezek a férőhelyek nem állnak teljes mértékben rendelkezésre, vagy nem biztonságos módon vannak kialakítva. Nem elfogadható, hogy egy gépjármű ferde parkolása során elfoglalja a fél sávot, ezzel a szabálytalan várakozással pedig kitakarja az útburkolati jeleket is, amelyek a gyalogosokra hívják fel a figyelmet. Mivel a gépjárművezetők teljesen figyelmen kívül hagyják a KRESZ előírásait, ezért közlekedésbiztonsági szempontból további intézkedéseket terveznek, vizsgálják például a Bártfa úti csatlakozásnál a gyalogos átkelőhely biztonságosabbá tételének lehetőségét is.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!