Közélet

2016.07.06. 09:04

Ügyészség lesz a romos házból Siklóson

A polgármesteri hivatallal szemben, a Kossuth téren lévő házban régebben húsbolt, illetve tanácsi lakások működtek.

B. A. (Dunántúli Napló)

– Kinőtte jelenlegi helyét, a Siklósi Járásbíróság épületében számukra biztosított helyet a Siklósi Városi Ügyészség, emiatt keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy ingatlant vásárolnának, és sikerült is megegyeznünk. Ennek nagyon örülök – közölte Marenics János siklósi polgármester. A városvezető amiatt boldog, mert egy jó ideje romos, a belváros képét csúfító épület eladásáról állapodtak meg, mintegy 12 milliós értékben, s erről képviselő-testületi döntés is született. A városvezető reméli, hogy minél hamarabb nekiállnak a fejlesztésnek, és mielőbb rendezettebb lesz a ház és a környezete is.

A polgármesteri hivatallal szemben, a Kossuth téren lévő házban régebben húsbolt, illetve tanácsi lakások működtek. Jelenleg él az épületben egy fiatal gyermekes család, akiknek októberben kell legkésőbb kiköltözniük. A kérdésre, biztosítanak-e nekik másutt lakhatást, a polgármester úgy felelt, nem, az önkormányzat abban segített az érintett családnak, hogy átmenetileg biztosította kérésükre a szükséglakást. Jól tudták, hogy a város árulja a házat, s hogy a szerződésük október végéig szól, s emiatt gondoskodniuk kell arról, mi lesz novembertől.

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!