Közélet

2016.07.06. 15:39

Perli volt dolgozóit a Zsolnay – A Ledina fizetett

Visszakapta kedden a korábban lefoglalt összes vagyonelemet, köztük a raktárakban lévő árukészletét a Zsolnay Zrt., közölte megkeresésünkre dr. Bodnár Imre.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A cég jogi képviselője elmondta, a lefoglalásáról szóló határozatot a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség helyezte hatályon kívül.

Dr. Magyar Pál szekszárdi főügyész kérdésünkre azt írta, a költségvetési csalás miatt a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által a Zsolnay Zrt.-vel kapcsolatban indított nyomozás ügyében azért helyezték hatályon kívül a lefoglalással kapcsolatos határozatokat, mivel hiányzott a lefoglalás törvényi oka.

A NAV régiós bűnügyi igazgatóságán azt emelték ki, hogy a nyomozás változatlanul folyamatban van, menetét, a bizonyítékok értékelését az ügyészségi döntés nem érinti.

Dr. Bodnár Imre azt is elmondta, a pécsi önkormányzat és a Pécs Holding mint tagok cégből való tervezett kizárásáról mégiscsak lesz tárgyalás. Habár a bíróság a keresetüket idézés nélkül elutasította, fellebbezésük nyomán összeül a Zalaegerszegi Törvényszék jövő szerdán.

Friss hír szintén, hogy a Ledina Kerámiához átlépett volt zsolnays dolgozók – információink szerint százhúsz ember – szerdán megkapták első, júniusra vonatkozó munkabérüket új foglalkoztatójuktól. Annak talán kevésbé örülnek, amit szintén elmondott dr. Bodnár, miszerint – bár sajnálják volt dolgozóikat, s úgy vélik, félrevezette őket a városvezetés és jogi képviselőjük – a Zsolnay a szerintük jogszerűtlen módon felmondott dolgozókkal szemben munkaügyi pert indít, amely végén személyes vagyonukkal is felelhetnek a szerintük a cégnek okozott károkért. Azt korábban többször leírtuk, hogy dr. Szabó Iván, Pécs jogi képviselője számított is perekre, s ígérte, mindennemű jogi védelmet biztosítanak a Ledinához átszerződött dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!