Közélet

2016.07.28. 16:23

Vasárnap megkezdi az NB II.-t a Misleny

Vasárnap Szolnokon kezdi meg NB II.-es szereplését a HR-Rent Kozármisleny együttese, amely tegnap három új igazolást is bejelentett, köztük a klub korábbi játékosáét, Wittrédi Dávidét.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Amit már napok óta sejteni lehetet, az tegnap biztossá vált. A HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata leigazolta Wittrédi Dávidot, így félévnyi zalaegerszegi kitérő után a futballista visszatér Németh Zsolt csapatába. Rá is fért az erősítés a mislenyiekre, hiszen a tavaly az NB III.-at toronymagasan megnyerő, és a Magyar Kupában a legjobb nyolcig menetelő gárdából jópáran távoztak a nyáron. Ha csak az alapembereket nézzük, Fellai József, Gránicz Patrik és Kovács Tamás elvesztése sem jött jól a csapatnak.

Azóta azonban már szépen, lassan az érkező rovat is elkezdett megtelni. Racskó Roland a védelem oszlopa lehet a hétvégén startoló bajnokságban, mint ahogyan a korábbi PMFC-játékos, Andrej Csausics is. A Honvédból érkező Csábi Mihály sem tűnik rossz fogásnak, a legnagyobb nevet viszont a rajt előttre tartogatta a klub. Wittrédi korábban már kétszer is szerepelt az együttesben, mind a két alkalommal a gárda legjobbja volt. Most is valami hasonlót várnak tőle: gólokat, gólpasszokat, szép cseleket és azt, hogy ő legyen a Kozármisleny vezére.

A vasárnapi, Szolnok elleni szezonnyitón már Keglovics Bence és Szekszárdi Tamás is a mislenyieket erősítheti majd, velük is tegnap kötött szerződést Németh Zsolt csapata. Keglovics a tavaszt az NB II.-es Dunaújvárosban töltötte, ráadásul 1996-os születésű, így beleillik abba a koncepcióba, amit az NB II.-ben bevezetett „fiatal-szabály” miatt kell szem előtt tartani. Szekszárdi Tamás már a télen is járt Mislenyben próbajátékon, akkor is meg akarta szerezni a baranyai klub, ám az üzlet kútba esett. Szekszárdi az előző fél évet Pakson töltötte az NB III.-ban, ahol csapata alapembere volt. A 22 éves játékos a védelemben lesz bevethető.

A Kozármisleny kerete tehát kezd teljes lenni, így egy kicsivel nyugodtabban várhatja a hétvégi bajnoki nyitányt a szakmai stáb, és a szurkolók is.

Mindenki pályán

Az NB II. 2016/17-es szezonja 20 csapattal rajtol el most vasárnap, az első forduló valamennyi mérkőzését egy napon rendezik meg. A bajnokság végén az első két helyezett jut fel az élvonalba, míg az utolsó három kiesik az NB III.-ba.

Az 1. forduló programja, július 31., vasárnap: Budaörs–Kisvárda (16.00), Soroksár–Puskás Akadémia, Cegléd–Békéscsaba, Szeged–SZEOL, Dorog–Cigánd, Nyíregyháza–Csákvár, Mosonmagyaróvár–ZTE (mind 18.00), Szolnok–HR-Rent Kozármisleny, Balmazújváros–Sopron, Siófok–Vác (mind 19.00).

Kupaforduló a megyében

A bajnoki rajtot Magyar Kupa-forduló előzi meg a megye labdarúgásában. Eldőlt, hogy MLSZ-döntés értelmében Baranyából három csapat kerül majd fel a kupa régebbi elnevezés szerinti (de azóta is csak így emlegetett) országos főtáblájára.

Az első kupaforduló augusztus 14-én, vasárnap lesz, a következőket már szerdánként játsszák, 17-én, 24-én, 31-én és szeptember 7-én. Az utolsó kör után áll össze a Baranyából feljutók mezőnye. A Magyar Kupában a 14 megyei I. osztályú klub számára az indulás kötelező, rajtuk kívül még a Himesháza és a Lovászhetény nevezett. A sorsolást jövő héten készítik el az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán.

Az MLSZ BMI-vel kapcsolatos a hír, hogy a bajnoki rajt előtti hagyományos pécsi ligaértekezletet augusztus 11-re tervezik, ezen a különböző osztályokban szereplő együttesek képviselői vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!