Sport

2016.08.24. 20:23

Tíz percig tudta tartani magát a Komló Veszprémben

Nem túl hálás dolog épp a BL-döntős, bajnoki címvédő Telekom Veszprém ellen kezdeni a bajnokságot, azonban a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatára éppen ez várt szerda este.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Kilvinger Bálint a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy nem azért utaznak el a Bakonyba, hogy aztán ott igyekezzenek megúszni a nagy vereséget, hanem igenis küzdeni fognak egy jó eredmény eléréséért. Persze, hogy kinek mi számít jó eredménynek Nagy Lászlóék ellen, az már egy egészen másik történet.

Mindenesetre a mérkőzés első tíz percében pontosan az történt, amit Kilvinger előre vetített. A Komló oroszlánként küzdött, és tartotta is a lépést a sztárcsapattal. Olyannyira, hogy a 11. percben 5-5 volt a meccs állása. Persze nem kellett sokat várni, hogy meglépjen a Veszprém, a tudásbeli különbség lassan, de biztosan kezdett kidomborodni a két csapat között. A félidőben már közte tíz volt – nem a Komló javára.
A szünet után a hazaiak ott folytatták, ahol kicsivel korábban abbahagyták, sőt támadásban még egy lapáttal rá is tettek. Bár Selymes jól védett, ez is kevés volt ahhoz, hogy a baranyaiak legalább lőtávolon belül maradjanak. A vége papírforma lett, bár kár érte, hogy ekkor lett a különbség a lefújásra: huszonkét góllal volt ugyanis jobb ezúttal a Veszprém.

Telekom Veszprém–Sport36-Komló 39-17 (18-8)

Kézilabda NB I. Veszprém, 200 néző. V.: Buza, Cseszregi. Veszprém: ALILOVICS – Gajics 5, SULICS 8, Nagy L. 4, SCHHUCH 2, Terzics, Rodriguez. Cs.: Borbély (k), Gulyás 4, Ugalde 2, Ancsin 3, Ilics 2, Füzi 1, Fekete 2, LÉKAI 5, Ligetvári 1. Vezetőedző: Javier Sabaté. Komló: SELYMES – BUJTÁR 6, Kékesi 1, Szöllősi 1, Nagy Z., Jerkovics 1, Markovics 3. Cs.: Granics (k), Pazin, Szögi 1, Marcsek 1, Wéber, PETHŐ 3, Sunaljko. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kilvinger Bálint: Ízelítőt kaptunk a kézilabda csúcsából, és igyekszünk a hozzánk hasonló szintű csapatok ellen kamatoztatni ami láttunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!