Kék hírek, bulvár

2016.08.25. 22:26

Vonat gázolta el a váltókezelőt

Tolató vonat gázolt el egy váltókezelőt a pécsi vasútállomáson. Az RTL Híradó úgy tudja: a nő a baleset óta táppénzen van, és még mindig nem jött tökéletesen rendbe.

forrás: HVG.hu

Az eset még júniusban történt, de most hozta nyilvánosságra a vasúti dolgozók szakszervezete. Szerintük az okozta a balesetet, hogy a szerelvények egymáshoz túl közel tolattak. A MÁV-nál egyelőre nem nyilatkoznak - olvasható a hvg.hu-n az RTL Híradója alapján.

Az elgázolt váltókezelő kollégái azt mondják: a nő szinte repült a levegőben a gázolás után. A baleset előtt a síneken két vonat volt, különböző irányba kellett volna menniük. A kezelő éppen át akarta állítani a váltót, amikor az egyik szerelvény elütötte.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke szerint a baleset azért történt, mert a két szerelvény majdnem egyszerre tolatott a szakaszon.

Kollégái azt mondták, hogy a nő elvesztette az eszméletét, a mentők perceken belül megérkeztek. A mentőorvos szerint a nő stabil állapotban volt, de agyrázkódásra és koponyaalapi törésre gyanakodtak.

A MÁV nem nyilatkozott arról, kap-e kártérítést az asszony. A baleset ügyében még tart a vizsgálat, ennek lezárásáig nem mondanak semmit.

A balesetet szenvedett váltókezelő telefonon az RTL Híradónak annyit mondott: már jobban van, de az egyik fülére még mindig nem hall. Keresték a kórházat is, hogy megtudják, meggyógyulhat-e a nő halláskárosodása, de nem kaptak választ.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!