Közélet

2016.08.30. 10:30

Szabadtéri kosárpályákat adtak át Kertvárosban

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány és az egyetem együttműködése jóvoltából két új szabadtéri kosárlabdapályát adtak át tegnap a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskolájában.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Két, minden igényt kielégítő szabadtéri kosárlabdapályával több van a városban. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány jó ideje tervezte, hogy megépíti a sportpályákat, de helyszínt és támogatót kellett találni hozzá. A célzott Társasági adó támogatás már megvolt – ez tette ki az összköltség hetven százalékát –, a maradék harmincat pedig a Pécsi Tudományegyetem tette hozzá, mint önerőt. A PTE Egészségtudományi Karához tartozó Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola Berek utcai épületénél valósult meg a beruházás.

Az megnyitón Bódis József, a PTE rektora elmondta, nagyon bízik benne, hogy e két kosárpálya segít majd abban, hogy a pécsi kosárlabda visszataláljon a múlt sikereinek útjára. Bódis azt is megjegyezte, alapvetően az iskola diákjainak és a Rátgéber Akadémia játékosainak épültek a sportpályák, de nyitni szeretnének a lakosság felé is, azt szeretnék, ha a környék lakói is használnák azokat.

Rátgéber László köszöntőjében elmondta: azért szabadtéri pályákat építettek, mert a statisztikák szerint ugyanannyi kosaras nevelkedik itt, mint az akadémiákon. Az edző beszédében felvetette, tudja-e valaki, hogy miért másfél órásak az edzések. A választ is megadta.

– Azért, mert a csarnok utána foglalt, jön a következő csoport – mondta Rátgéber, aki aztán a megnyitón részt vevő fiatal sportolókhoz szólt. – Másfél óra edzéssel nem lesz belőletek jó kosaras. Ezért tartunk egyéni képzéseket, vannak konditermi foglalkozások. És ezért épült meg ez a két pálya, ahol a szabadidőben is gyakorolhattok.

A pályákat, tisztelegve két, fiatalon elhunyt pécsi kosárlabda-legenda előtt, Füzy Ákos Emlékpályának és Horváth Judit Emlékpályának nevezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!