Közélet

2016.10.05. 19:27

Baumgartneréknek hazai pálya a Mecsek Rallye

Nemsokára kezdődik a száguldás a jubileumi, 50. Mecsek Rallye-n, s a pilótáknak és navigátoraiknak ilyenkor már igencsak viszket a tenyerük.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Főleg a pécsieknek, illetve a Pécs környékieknek, vagyis azoknak, akiknek ez a verseny hazai pályát jelent, olyat, amelyen „ezerszer” mentek már, s úgy ismerik a gyorsokat, mint a saját tenyerüket. Közéjük tartozik a pécsi testvérpár, Baumgartner Balázs és Baumgartner Péter, akik az idén egy bérelt Subaru Imprezát hajtanak.

– Ebben az évben tanuljuk az autót, ismerkedünk vele – mondta a pilóta, Baumgartner Balázs, aki pont tíz éve versenyez, testvérével pedig most mennek először együtt teljes szezont. – Egerben egy beugrós navigátorral ötödikek lettünk, ami elsőre egész jó eredmény volt, Miskolcon sajnos műszaki probléma miatt, felrobbant a kormányszervó, nem tudtunk végigmenni. Szombathelyen és Veszprémben, vagyis a murvás versenyeken nagyon jól mentünk, kiautóztuk a maximumot, de a negyedik helynél sehogy sem tudtunk előrébb kerülni.

Hiába, nehéz azokkal felvenni a versenyt, akik öt–tíz éve versenyeznek egy–egy autóval, s ismerik minden rezdülését. Mindez azonban egyáltalán nem zavarja a pécsi párost, akik számára az elsődleges szempontot az jelenti, hogy jól érezzék magukat, élvezzék a versenyt, s lehetőség szerint végigmenjenek, ne az árokban kössenek ki.
A Mecsek Rallye-ra a Baranya-kupával készültek, amely jól sikerült számukra, hibamentesen végigmentek, nem mellesleg pár másodperc választotta csak el őket az élmezőnytől. Az autót kiválóan felkészítették, s most már nagyon várják a reptéri gyorsot.

– Az olyan klasszikusokon például, mint az Orfű–Ranga László emlékút, szinte vakon megyünk majd, annyira ismerjük. Az erdős gyorsokon sok függ attól, hogy milyen lesz az időjárás: ha szép idő lesz, mindenki jót fog autózni, rossz idő esetén azonban minden azon múlik, ki mit vállal be. Tavaly első helyen álltunk a kategóriánkban, amikor Trefortpusztán beestünk az árokba, három percet álltunk, mert nem voltak ott nézők, s emiatt visszaestünk a nyolcadik helyre, onnan viszont feljöttünk a másodikra – mesélte Baumgartner Balázs, hozzátéve, ők elsősorban arra fognak hajtani, hogy egy–egy gyorsot esetleg megnyerjenek.

Mondjuk a Kemping–Árpádtetőt, amelyen reményeik szerint meg tudják szorongatni a mezőny legelejét.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!