Közélet

2016.12.27. 11:12

Új fákat ültetnek, megújuló utcák

Új utcakép kialakítását kezdte meg ősszel több utcában is a Sellye Kommunális Kft.

H.Zs.

Az Ifjúság utca hasonló jelentőséggel bír a város életében, mint a főutca, ezért ennek az átformálására helyezték a hangsúlyt. Az életfaültetés keretében gömbszivar fákat telepítettek az utca egyik felében a szakemberek, az elöregedett nyírfák egy részét eltávolították. A tervek szerint jövőre is folytatják a munkát, az életfaültetés program keretében a gömbszivar fákat az utca másik felében is telepítik.

A Batthyány utcában a városházáig szintén gömbkőriseket telepítettek. A Cserfa utcában szintén gömbjuhar fákat telepítettek, a Deák Ferenc utcában a tujasor egy részét lecserélték, itt szintén gömb díszfákat ültettek.

Jövőre tervezi a városüzemeltetési cég a Petőfi Sándor utca és a Dózsa György utca, mint a településre bevezető utak fáinak megújítását, az egységes településkép megteremtése érdekében szintén gömbdíszfákkal. Az Édesanyák utca temető melletti szakaszán folytatják a 3-4 évvel ezelőtt megkezdett megújítást, ugyanis a beteg fenyőfák helyére gömbkőrisek kerülnek, így a temető teljes hosszában már megvalósulhat az egységes utcakép.

H.Zs. -->

Címkék#Sellye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!