Egyéb

2016.07.29. 16:04

Egyedülállóan szép a chilei márvány-barlang

A szinte mesebeli képződményt több mint 6200 évig formálták a hullámok. Körülbelül 50 milliárd tonna 94%-os kalcium karbonát alkotja, szirtjei a General Carrera tó vizében tükröződnek, amely 586 méterrel Dél-Amerika egyik legmélyebb tava.

BAMA

A barlang három részből áll: a Márványbarlangból, a Márványkápolnából, és Márvány Katedrálisból (ezen a néven emlegetik az egész rendszert is). Kialakulása több ezer évre vezethető vissza, amikor a tó vize betört a barlangba, majd formálni kezdte a mészkő falakat - írja az Impress Magazin.

A kék legszebb árnyalataiban pompázó tó csak hozzátesz a barlangrendszer egyébként is elképesztő szépségéhez. A víz szintje folyton változik és a napsugarak is folyton másmilyennek mutatják a barlang falait. A hely nyüzsög a turistáktól, akik csónakos túrákon fedezhetik fel a látnivalókat. Sokan nem csak gyönyörködni, de horgászni is járnak ide, a tó ugyanis pisztrángban és lazacban is gazdag.

Bár a barlangról készült képek is elképesztőek, a valóságot jobban visszaadja a következő videó.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!