Közélet

2007.01.25. 09:57

Ehetetlen termék: ez nem piskóta

Pécs–Kozármisleny | Baranyába is jutott a babapiskótából, amelyet egy Pest megyei illegális üzemben állítottak elő. A gumihoz hasonló állagú édes tésztát tyúktojáslével dúsították.

Babos A. (Dunántúli Napló)

[caption id="" align="alignleft" width="323"] A kozármislenyi Mirbach Antalné a múlt héten vásárolta a babapiskótát (fotó: B. Bezdán K.)
[/caption]A múlt héten bukkantak az élelmiszer-ellenőrök a semmiféle engedéllyel nem rendelkező üzemre, ám árut akkor ott már nem találtak. A terméket kizárólag az egyik, olcsó árairól híres hipermarketlánc vette át. Mivel őket értesítette a hatóság, ezt a fajta babapiskótát levették a polcról.

A kozármislenyi Mirbach Antalné is vásárolt a piskótából a múlt héten, két nappal a botrány kirobbanása előtt. A hölgy még aznap felbontotta a csomagot, amely ehetetlen, állagában és „ízében” leginkább a gumihoz hasonlatos terméket rejtett. Másnap reklamált a pécsi üzletben, ahol azt mondták, visszafizetik a vételárat. Ám ő inkább azt kérte, vegyék le a polcról a pocsék, feltehetően ehetetlen terméket, és vizsgáltassák be. Ezt a boltban határozottan elutasították, csak a panaszkönyvet sikerült nagy nehezen kikérnie és abba beírnia történetét – meséli Mirbachné. Kérésünkre a hölgy tegnap felkereste az üzletet. A polcokat már kiürítették, csak a címke jelzi még, árulták egykor a babapiskóta-félét, amelyben az összetevők közt „tyúktojáslé” is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!