Irány a kert!

2024.04.26. 07:00

Hétvégére visszatér a jó idő: palántákkal teltek meg a kosarak a vásárcsarnokban

Alaposan beöltözve – kabát, sapka, sál – vágtunk neki az útnak, ami a Pécsi Vásárcsarnokba vezetett. A szürke eget csak meg kellett volna piszkálni, hogy eleredjen az eső. De ez a rossz idő sem vette el a kedvét az embereknek a vásárlástól. Sokan fizettek be például palántákra.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Napok óta hideg van, így szabadidőnket nem szívesen töltjük odakint, ha nem muszáj. Inkább a négy fal között maradunk, és bent kezdjük el a tavaszi nagytakarítást. Azonban végig ott motoszkál a fejünkben, hogy a kerti munkálatot sem húzhatjuk-halaszthatjuk sokáig, és ideje lenne neki állni a palántákat elültetni.  

A Pécsi Vásárcsarnok egy igazi palánta-kincsesbánya. A rossz idő az árusok kedvét sem vette el, és kitelepültek sokféle növénnyel, de talán a legnagyobb mennyiségben a paradicsom-palánták fordultak elő. Sőt több volt belőle, mint ahány kedvenc csokoládéja van Gombóc Artúrnak .  

Fekete koktélparadicsom, korai törpeparadicsom, sárga és piros balkonparadicsom, Bajaja, Lucullus, piros körteparadicsom, San Marzano paradicsom, Indigó paradicsom és még sorolhatnánk. De mindezek mellett fűszernövény-palántákat is lehetett találni az árusoknál. 

A palántázás témaköréhez pedig a tökéletes beszélgetést is elkaptam. Egy úr a kerti munkálatokról beszélt, és felháborodottan mesélte a barátjának, hogy gumicsizmát ment vásárolni, és nem akart hinni a szemének, hogy milyen színekben lehet már kapni. Nagyon felháborította, és még távolról is lehetett hallani, ahogy azt ismételgeti: Rózsaszín! Érted? Rózsaszín.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában