Közélet

2007.02.19. 09:51

Jó kört futott a Dél-Dunántúl Hollandiában

Pécs–Utrecht | Nagy érdeklődés kísérte Pécs és a Dél-Dunántúl bemutatkozását Európa egyik legjelentősebb turisztikai vásárán a hollandiai Utrechtben.

Kozma F. (Dunántúli Napló)

A „Vakantiebeurs 2007”-en a Magyar Turizmus Zrt. standján önálló információs pulttal jelent meg Európa 2010-es kulturális fővárosa és a régió. Amint azt Hegyi Zsuzsa, az rt. dél-dunántúli marketingigazgatója elmondta, a baranyai standot felkeresők konkrét kérdésekkel érkeztek, túlnyomórészt Pécs látnivalói, szálláshelyek felől érdeklődtek, valamint a város környéki kirándulási lehetőségekre voltak kíváncsiak.

Jegyezzük meg: Baranyában a Zselic apró falvaiban már több száz holland „telepes” vett házat, s ők is viszik a hírünket haza. Így aztán nem csoda, hogy a kiállításon érdeklődők 60–70 százaléka ismerte Pécset, járt már korábban városunkban. Magas volt azok aránya, akik tudták, hogy Pécs 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosa lesz. Különösen kapkodták a regionális kiadványokat, köztük a kempingtérképeket, Pannónia, Dél-Dunántúl szálláskatalógusát. Hegyi Zsuzsa a további kiállítási tervekkel kapcsolatban jelezte, hogy ezen a héten Bécs és Essen, majd pedig München következik a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!