Hírek

2007.02.23. 18:27

Pórázon vezették W. Róbertet a móri bankba

A mészárlás helyszínén ugyanis új bizonyítási eljárásba kezdtek a nyomozók

BAMA

Kommandósok jelentek meg pénteken Móron az Erste Bank egykori fiókjánál. A több tucatnyi rendőr gyűrűjében W. Róbertet, a móri bankrablás egyik új gyanúsítottját vezették pórázon. A mészárlás helyszínén ugyanis új bizonyítási eljárásba kezdtek a nyomozók, hogy megpróbálják rekonstruálni az öt éve történt bűncselekményt.

A szemtanúk szerint körülbelül 20-30 rendőr kerítette körbe a régi banképületet több mint százméteres körben. A rendőrök lezárták a területet, csak az ott lakókat engedték be, de őket is hazáig kísérték.

Idegenek nem léphettek a vizsgálati helyszínre. A Havaria Press arról számolt be, hogy a bűneset rekonstrukciója rendkívüli biztosítás mellett zajlott: rendőrségi helikopter körözött a város felett és tucatnyi rendőrautó foglalta el a jelenleg műszaki kisáruházként üzemelő épület mögötti utcát. W. Róbert fejére csuklyát húztak, és több rendőr kíséretében vezették a bankfiók épületéhez. A bank bejáratát fegyveres kommandósok őrizték, amíg bent voltak a nyomozók a gyanúsítottal.  

Az egy hete elfogott férfit és társát a rendőrök továbbra is elszigetelten tartják fogva, kihallgatásukat külön végzik, és rendkívüli módon ügyelnek arra, hogy egyikük se tudja meg, mit vallott a másik. W. Róbertet a Gyorskocsi utcában, míg N. Lászlót a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Aradi utcai központjában őrzik.

Mint ismert: a kommandósok múlt pénteken fogták el a két férfit. Mindketten beismerték, hogy Móron voltak a vérengzés idején: ezt a bizonyítékok is alátámasztottak. A szerepek azonban még nem tisztázottak: egyikük sem vallotta azt, hogy ő lőtte volna le a nyolc embert. Csízner Zoltán, az NNI bűnügyi osztályvezetője korábban elmondta, hogy a vallomásokban egyelőre több ellentmondás van, ezeket próbálják jelenleg tisztázni, hogy kiderüljön az igazság. T. Z.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!