Közélet

2007.05.18. 07:41

Pécsiek lettek a legjobb jogi segítségnyújtók

Pécs-Budapest | A pécsi alapítású, ma már országosan működő Egy Hajóban Alapítvány vehette át a tavalyi év legjobb jogi segítségnyújtó szervezetének járó díjat a Miniszterelnök Hivatlaban.

B. Z. (Dunántúli Napló)

Kéthetes periódusban rendre megjelennek a kijelölt falvakban a pécsi Egy Hajóban Alapítvány munkatársai, valamennyien jogászok. Az alapítvány az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium alatt működő jogi segítségnyújtó szolgálat – közkeletű nevén „a nép ügyvédje” – munkáját támogatja, és ugyancsak ingyen jár el a peren kívüli ügyekben. A munkában résztvevő tizenöt jogász Baranyában, Somogyban és Veszprémben keresi föl a településeket. Egy-egy megyében naponta négyet–ötöt látogatnak meg, és szó szerint házhoz viszik a segítséget azért, hogy a tanácsra szorulóknak ne kelljen plusz időt és pénzt áldozniuk ügyeik intézésre. Az alapítvány munkatársai jövő januárig peren kívüli esetekben segítenek. Ha helyben azonnal nem tudnak megoldani valamit, a következő alkalommal viszik a választ. A pécsiek által kitalált, az országban egyedülálló mobil jogsegély két éve működik, az alapítvány képviselője a napokban vette át a Miniszterelnöki Hivatalban az elmúlt esztendő legjobb jogi segítségnyújtó szervezetének kijáró oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!