videó

2021.12.05. 18:11

Mosolyt csaltak az arcokra a Motoros Mikulások

Több éves hagyomány, hogy a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület tagjai végiggurulnak Pécs utcáin, hogy apró ajándékaikkal mosolyt csaljanak a kisgyerekek arcára.

Zs. J.

a20211204_motoros Mikul‡sok Žrkeztek a SzŽchenyi tŽri adventi v‡s‡rra_PŽcs_ll_dn

Fotó: Laufer László

Idén több száz motoros díszítette fel járművét, vett fel piros kabátot és sapkát, vagy öltözött krampusznak, manónak, hogy Pécs több pontján megállva megérkezzenek szombaton a Széchenyi térre a Mindenki Karácsonyfája elé, és puttonyaikból átadják a meglepetéseket a gyerekeknek.

Sokéves hagyomány Harkányban, hogy házhoz megy a Mikulás a tizennégy év alatti gyermekekhez. Az önkormányzati dolgozók, a polgármester, a képviselő-testület férfi tagjai és a fürdőigazgatók – összesen tizenhatan – ezúttal is piros palástot öltöttek, és vasárnap délután krampuszaikkal útnak indultak, hogy személyesen vigyék házhoz az általános iskolás korú gyermekeknek a mikuláscsomagot.

A tavalyihoz hasonlóan a járványhelyzet miatt a házakba ezúttal sem mentek be, a gyerekek a kapu előtt vehették át a csomagot. Akik pedig nem tudtak, vagy nem szerettek volna a Mikulással személyesen találkozni, azok sem maradtak le a csomagról, az ablakba kitett zsákba tette a Télapó a meglepetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában