Fogyasztói tudatosság

2024.05.05. 11:00

A Kodály Zoltán Kollégium öt év után ismét elnyerte a kitüntető címet

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola díjat vehetett át a pécsi Kodály Zoltán Kollégium - adta hírül a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Wald Kata

Az elismerést Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át az intézménynek, amely első ízben 2019-ben nyerte el a kitüntető címet, majd most, öt év elteltével ismét részesült a díjban.  

Jelenleg összesen öt pécsi intézmény rendelkezik a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel - a Kodály Zoltán Kollégium kiemelkedő tevékenységet lát el fogyasztói tudatosságra nevelés, biztonságos internet és közösségi média használatra nevelés, valamint a pénzügyi ismeretek megalapozása terén. A jövőre nézve pedig vállalta a valótlan zöld állítások felismerése kapcsán, hogy a hetedik alkalommal meghirdetett Ökoli vetélkedő során a „zöldre festés” témakörét dolgozzák fel. 

A fogyasztóvédelemért felelős minisztérium a 2016/2017-es tanévben indította útjára a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázatot, amelynek célja, hogy elismerje azokat az oktatási intézményeket, amelyek érdemi intézkedésekkel, helyi programokkal, szemléletformálással segítik a diákokat a fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátításában. Cél továbbá, hogy a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatoknak fokozottan kitett gyerekek és fiatalok diákévek alatt útmutatást kapjanak a tudatos fogyasztói magatartásról. Hazánkban  jelenleg 107 iskola rendelkezik a kitüntető címmel, közöttük két határon túli, zentai és nagyváradi iskola.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában