Nincs számottevő front

2024.01.31. 08:20

A párás reggel után szép napsütéses időben reménykedhetünk

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Északnyugatról délkelet felé széteső front felhőzete vonul át, emiatt változóan felhős égkép várható. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a néhol tartósabban megmaradhat. Csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge marad, sőt többfelé szélcsend várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között várható, a tartósabban ködös tájakon viszont ennél hidegebb lehet. Késő estére -5 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Az éjszaka kialakuló pára-, és köd fokozatosan feloszlik. Napközben északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, amely estétől már szakadozhat is. Délutántól szórványosan előfordulhat gyenge eső, záporeső, az északkeleti határ közelében vegyes csapadék sem kizárt. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. A maximum nagyrészt 4 és 10 fok között várható.

Péntek

Reggelre az északkeleti szélvédett tájakon köd, rétegfelhőzet képződhet. Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, keleten néhol vegyes, záporos csapadék nem zárható ki. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban döntően -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett tájakon -6 fokot is mérhetünk. Kora délutánra többnyire 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!