Tűz

2024.03.26. 16:46

Égett a nádas Mohács külterületén, megnehezítette az oltást az erős szél

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Vendel Lajos

Információink szerint több hektáron égett a nádas Mohács külterületén kedd délután. A tűzeset Mohácstól keletre, a Homorúd és Sárhát közötti területen, nagyjából félúton történt, ahol erdőirtásból származó tűzifa és nádas égett. A helyszínre kiérkeztek a bajai és nagybaracskai hivatásos tűzoltók, akik két helyszínen is küzdöttek a lángokkal, kéziszerszámokkal, illetve egy vízsugárral avatkoztak be. A tűzoltást nehezítette az erős szél. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Horváth Nikolett Csilla, amint válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

A baranyai katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott minket, hogy a mohácsi tűzesethez a bajai és nagybaracskai hivatásos tűzoltók érkeztek ki.

A tűesetről további információt Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kovács Andrea szolgáltatott hírportálunknak, aki úgy tájékoztatott minket,  hogy délután negyed 2 után érkezett a bejelentés a tűzesetről. A tűzoltás két helyszínen zajlott először, majd a tűzoltók egyesítették erejüket, és fél 5-re sikerült eloltani a lángokat.

Az oltást nemcsak a szél nehezítette meg, hanem a nehezen megközelíthető terület is.

A tűzoltók a helyszínen elvégezték az utómunkálatokat, amely azt foglalja magába, hogy átvizsgálták a területet, hogy nem maradt-e izzó parázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában