Balesetmegelőzés

2024.05.03. 09:00

Szigorúan fel kell lépni azokkal szemben, akik tudatosan szegik meg a közlekedési szabályokat

Április 30-án ülésezett a Baranya Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a vármegyei közlekedéseinek részvételével.

Czeczon Enikő

Az ülésen dr. Szijártó István rendőr ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány, a Baranya Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság (BVMBB) elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd megnyitotta az ülést. A főkapitány beszédében kiemelte, hogy a balesetek számának csökkentése érdekében azokkal szemben, akik tudatosan szegik meg a közlekedési szabályokat, szigorúan kell fellépni.  

Ezt követően Bertáné Wingert Erzsébet rendőr őrnagy, a BVMBB titkára vette át a szót, aki ismertette a baleseti helyzetet, valamint a 2023. évben végzett baleset-megelőzési tevékenységet.

Az idei esztendőre szóló tervek között elmondta, hogy a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjét Pécsett rendezik meg augusztus 24-25-én.

Ezután beszámoltak az elvégzett munkáról a városi balesetmegelőzés bizottságok képviselői számoltak be, majd a MÁV Zrt. képviseletében Savanyu Zoltán a Biztonsági Főigazgatóság területi biztonsági vezetője tájékoztatást adott a vasútbiztonsági tevékenységről és a vasúti baleseti helyzetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában