életműdíjat kapott

2020.03.28. 09:45

Elismerték Dr. Bíró Ferenc több évtizedes munkáját

Életműdíjat vehetett át február 27-én Győrben Dr. Bíró Ferenc, a családorvoslás kialakítása és fejlesztése érdekében kifejtett több évtizedes munkájáért.

M.R.

Az elismerést Prof. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és Dr. Rinfel József, a Család­orvos Kutatók Országos Szervezetének titkára adta át.

Dr. Bíró Ferenc már 43 éve tevékenykedik az egészségügyben, és amellett, hogy praktizál és ügyeletet lát el, az ő nevéhez fűződik az úgynevezett egészségügyi központok létrehozása és modellkísérleteinek kidolgozása. Ennek keretében a díjazott orvos alakította ki a a pécsváradi Entz Béla Egészségügyi Központ szakmai profiljait is.

Munkája során létrehozta azt a modellt, amely a kisvárosi egészségügyi ellátást újította meg. Ennek célja, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat minél szélesebb körben terjessze el a lakosokhoz. Dr. Bíró Ferenc jelenleg is részt vesz a PTE ÁOK Alapellátási Intézet munkájában, és oktat a PTE Egészségtudományi Karán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!