Hitélet

2021.11.09. 13:23

Biztos kezdetet adnak a gyerekeknek Sellyén

Átadták az idén ökogyülekezeti címben részesült Biztos Kezdet Gyerekházat Sellyén a közelmúltban – a beruházás ugyan már tavaly lezárult és a megújult gyülekezeti ház meg is kezdhette működését, az épület ünnepélyes átadása azonban a járványhelyzet miatt akkor elmaradt, így azt idén október végén pótolták.

Wald Kata

Forrás: reformatus.hu

A Magyarországi Református Egyház 2019 tavaszán nyert pályázatot a fejlesztésre: a 15 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével az épületet akadálymentesítették, az udvarban parkolót hoztak létre mozgáskorlátozottak számára, valamint a bejutást segítő rámpát alakítottak ki.

A vizesblokkok is teljesen megújultak, korszerűsítették a villamos hálózatot, ezen kívül egy nagyobb közösségi tér létrehozása is része volt a projektnek. Az épület bővítésével egy iroda létrehozására is nyílt lehetőség, ezen kívül a homlokzatot is újrafestették, valamint új kaput és járdát is készítettek, valamint egy, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő játszóteret is létrehoztak.

Ahogy az átadóünnepségen elhangzott, a sellyei református gyerekház célja a szociokulturális hátrányokkal küzdő gyermekek testi, szellemi fejlődésének biztosítása, ezzel együtt a családok segítését alapvető feladatának tekinti az intézmény. Mozgásfejlesztő foglalkozások, komplex zenei fejlesztések, családi ünnepek megtartása – ezekre kiemelt hangsúlyt fektetnek. A gyermekek mellett a szülőkre is kiemelt figyelmet fordítanak: beszélgetőköröket, szüléssel, kismamasággal kapcsolatos programokat szerveznek számukra rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!